„Vaimulikkonna hingekarjase kohust tuleb täita kõigi usklike suhtes, sealhulgas nende, kes peavad vajalikuks tulla praegusel keerulisel ajal kirikutesse palvetama lähedaste, linna ja rahva eest. Seetõttu jätkavad Peterburi piiskopkonna kirikud teenimist,“ öeldakse piiskopkonna teates, vahendab Interfax.

Piiskopkond teatas, et kirikutes on alates 19. märtsist kasutusel erimeetmed: toimub desinfitseerimine, koguduse liikmeid informeeritakse isiklike kaitsemeetmete ja võimude soovituste kohta.

Eile avaldasid Peterburi linnavõimud otsuse, mille järgi on 28. märtsist 5. aprillini muu hulgas keelatud „füüsilistel isikutel külastada usuorganisatsioonide objekte (territooriumi), välja arvatud nende usuorganisatsioonide teenijatel ja religioossel personalil“.

Vene õigeusu kirik peab Peterburi võimude keeldu konstitutsioonivastaseks.

Moskvas sellist keeldu ei kehtestatud, aga linnapea Sergei Sobjanin soovitas väga ja palus usklikel hoiduda religioossete objektide külastamisest. Vene õigeusu kirik teatas, et suhtub Sobjanini üleskutsesse mõistvalt, aga keeldub kirikuid sulgemast.