Armeele on antud ülesanne aidata hooldekodude desinfitseerimisel. Hispaania hooldekodudes on registreeritud kümneid Covid-19 surmajuhtumeid, vahendab AFP.

„Me kavatseme olla ranged ja paindumatud, kui tegeleme sellega, kuidas vanu inimesi nendes elukohtades koheldakse,“ ütles Hispaania kaitseminister Margarita Robles intervjuus eratelekanalile Telecinco. „Armee leidis teatud visiitide käigus mõned vanad inimesed täiesti mahajäetuna, mõnikord isegi surnuna oma vooditest.“

Hispaania peaprokurör teatas juurdluse alustamisest.

Koroonaviirusesse surnute arv Hispaanias jõudis eile 2182-ni. 24 tunniga suri 462 inimest, selgub tervishoiuministeeriumi numbritest.

Madridi kaubanduskeskuse Palacio de Hielo ehk Jääpalee uisuväljak muudeti samal ajal ajutiseks surnukuuriks, et saada hakkama hüppeliselt kasvanud surmajuhtumitega pealinnas, teatas Madridi linnavalitsuse esindaja AFP-le.

Varem teatas linnavalitsus, et linna 14 kalmistut lõpetavad surnukehade vastuvõtmise, sest personalil ei ole asjakohast kaitsevarustust.

„See on ajutine ja erakorraline meede, mis on mõeldud leevendama ohvrite perekonnaliikmete valu ja olukorda Madridi haiglates,“ teatati linnavalitsusest ajutise surnukuuri kohta uisuväljakul.

Selle lähedal asuv konverentsikeskus on aga muudetud koroonaviiruse patsientide välihaiglaks, milles hakkab olema 5500 voodikohta.

Hispaania tervishoiuministri Salvador Illa sõnul on hooldekodud valitsuse absoluutne prioriteet.

„Me tegeleme nende keskuste kõige hoolikama jälgimisega,“ ütles Illa.