Liidukantsler Angela Merkel ütles telepöördumises, et kõige efektiivsem viis nakatumise tempo aeglustamiseks on inimeste oma käitumine, vahendab BBC News.

Meetmete hulgas on juuksuri-, ilu- ja massaažisalongide sulgemine. Muud mittehädavajalikud asutused olid juba varem suletud.

Varsti pärast seda teatas kantsleriamet, et Merkel läheb ka ise karantiini, sest positiivse koroonaviiruse proovi andis arst, kes vaktsineeris Merkelit kopsupõletikku tekitava bakteri vastu. 65-aastaselt kantslerilt võetakse lähipäevadel regulaarselt proove ja ta töötab kodus.

Saksamaal on seni kinnitatud 18 610 nakatumis- ja 55 surmajuhtumit.

Inimestel ei lubata enam moodustada avalikkuses kolme- või enamaliikmelisi gruppe, kui nad ei ela koos samas leibkonnas või kui kogunemine ei ole seotud tööga. Politsei jälgib ja karistab kõiki, kes uusi reegleid rikuvad.

Restoranidel on lubatud pakkuda ainult toidu kaasaostmisteenust. Kõik reeglid kehtivad kõigis liidumaades vähemalt kaks järgmist nädalat.

„Suur eesmärk on võita aega võitluses viiruse vastu,“ ütles Merkel, kutsudes kodanikke üles hoidma kontakte väljaspool oma leibkonda absoluutselt minimaalsetena ja hoidma avalikus kohas teistest inimestest distantsi vähemalt 1,5 meetrit.