Koroonaviirus vajutas oma pitseri ka sellele üritusele. Kandidaadid esinesid CNN-i Washingtoni stuudios ilma publikuta. Enne väitlust ei käteldud, vaid löödi küünarnukke kokku, vahendab CNBC.

Päev hiljem, kui president Donald Trump teatas võidukalt Föderaalreservi erakorralisest sekkumisest ja käskis ameeriklastel „lõdvestuda“, kujutasid mõlemad demokraatide kandidaadid end paremate kriisijuhtidena kui Trump. Enam kui 30-minutises koroonaviiruse blokis kutsusid nii Biden kui ka Sanders COVID-19-sse haigestunuid tasuta ravima ja valmistama ette paketti nende ameeriklaste kaitsmiseks, kes kaotavad töö või satuvad majandusraskustesse.

Biden tõstis esile oma kampaaniameeskonna avaldatud koroonaviirusele reageerimise plaani. Ta püüdis ka ümber lükata üht Sandersi põhiargumenti, et üldine Medicare for All tervishoiuplaan muudaks koroonaviiruse ravi tarbijatele kättesaadavaks.

„Sellel pole midagi pistmist Medicare for Alliga. See ei lahenda probleemi üldse,“ ütles Biden.

Sanders ütles omalt poolt, et koroonaviiruse pandeemia toob esile praeguse tervishoiusüsteemi uskumatu nõrkuse ja toimimatuse.

Kaks kandidaati olid ühel meelel, et vaja on ulatuslikku majanduslikku reageeringut ameeriklaste kaitsmiseks.

Biden nõudis „suurt, suurt päästepaketti“, mis eelistaks üksiksiskuid, mitte korporatsioone. Sanders ütles, et „meie töö on praegu öelda igale töötavale inimesele selles riigis, ükskõik milline teie sissetulek on, et te ei kannata selle kriisi tagajärjel“.

Et USA-s piiravad linnad ja osariigid suuri avalikke kogunemisi, on tavapärane valimiskampaania seiskunud.

Neljas osariigis, Arizonas, Floridas, Illinoisis ja Ohios toimuvad eelvalimised homme, Louisiana ja Georgia lükkasid need aga edasi.

70. eluaastates kandidaatidelt, kes on koroonaviiruse riskigrupis, küsiti ka, mida on nad isiklikult teinud, et nakatumist vältida. Mõlemad teatasid, et pesevad rohkem käsi, on peatanud valimisüritused ja kampaaniameeskondade personal töötab kodus.

Biden teatas ka olulise uudise, et valib oma asepresidendikandidaadiks naise, kui peaks demokraatide nominatsiooni võitma.