Lõuna-Itaalia Apuulia regiooni kuberner Michele Emiliano kirjutas täna alla dekreedile, millega kohustatakse lähiajal kõiki Lombardiast saabuvaid Puglia elanikke karantiini minema, vahendab The Guardian.

"Astuge esimeses rongijaamas rongist välja, ärge tulge lennukiga Barisse ja Brindisisse, keerake autol ots ringi, astuge bussi pealt järgmises peatuses maha," kirjutas Emiliano oma Facebooki kontol, pöördudes Lombardias elavate apuullaste poole. "Ärge tooge Apuuliasse Lombardias, Veneetsias ja Emiliidis levivat epideemiat. Te toote nakkuse oma vendade ja õdede, vanavanemate, onude, nõbude ja vanemate kopsudesse."

Itaalia põhjaossa võib valitsuse dekreedi tõttu lõksu jääda tuhandeid inimesi. Ametivõimud ootavad Itaalia lõunaosas asuvates transpordikeskustes nagu bussi- ja lennujaamades endiselt inimesi, kes naasevad Lombardiast, et neid Covid-19 suhtes testida ja suunata nad ajutiselt isolatsiooni.

''Mu vend läks kuu aega tagasi Bresciasse tööd otsima," ütles 32-aastane sitsiillane Primo Giarratano. “Elasime koos. Üürisime maja Brescias. Seejärel naasesin Sitsiiliasse, kuna olin oma töö lõpetanud, kuid ta jäi sinna, üksi. Ja nüüd ei saa ta enam tagasi tulla. Me ei tea, mida teha.”