21-st viirusega nakatunud isikust 19 olid meeskonnaliikmed, põhjustades reisijate seas hirmu, et töötajad, kes teeninavad kliente ja hoiavad laeva puhtana, võisid neid nakatada, vahendab The Telegraph.

Teist päeva California ranniku lähedal San Francisco lähedal viibinud laeval ei lubata linnas dokkida nagu varem planeeriti, vaid see suundub selle asemel sõjaväerajatisse, kus ülejäänud 3400 reisijat ja meeskonnaliiget testitakse.

Hirme süvendas tõsiasi, et nakatunud ise said Covid-19 nakatumisest teada alles reede õhtul, kuulates laeval asepresident Mike Pence'i kommentaare ajakirjandusele, teatas telekanal CNN.

"Vabandame, kuid USA föderaalvalitsus ei andnud meile sellest avaldusest ette teada," tõdes kruiisilaeva operaatorfirma. "Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskus (CDC) arutab praegu konkreetsete patsientide proove laeva arstiga, kes edastab nende tulemused patsientidele..., tehes seda nii kiiresti kui võimalik."

Laev naasis viimati Hawaiilt. Eelmisel kuul tegi see aga reisi Mehhikosse. Toonastest reisijatest üks suri ja veel neljal tuvastati koroonaviirus.

Grand Princessiga Mehhikosse reisinud 71-aastane mees Sacramento piirkonnast suri kolmapäeval. Tal oli ka muid terviseprobleeme. Veel kaks samal reisil olnud inimest on Põhja-Californias viirusega haiglas ja koju naastes avastati viirus ka kahel laevaga reisinud kanadalasel.

Valge Maja on tunnistanud, et riigis ei ole piisavalt proovide võtmise võimalusi.