Venemaa president Vladimir Putin esitas eile riigiduumale uued põhiseaduseparandused, millest üks kõlab järgmiselt: „Vene Föderatsioon, mida ühendab tuhandeaastane ajalugu, mis säilitab esivanemate mälestust, kes andsid meile ideaalid ja usu jumalasse ning Vene riigi arengu järjepidevuse, tunnistab ajalooliselt kujunenud riiklikku ühtsust.”

Ajakirjanike palvele täpsustada, kelle esivanemaid Putin silmas pidas, vastas Peskov: „Meie teiega. Nende esivanemaid, kes elavad Vene Föderatsioonis.” Küsimusele, milliseid ideaale silmas peetakse, vastas Peskov: „Meie ühiseid. See järeldub tekstist.”

Küsiti ka, millist jumalat Putin silmas pidas. Peskov lubas, et seda selgitatakse omal ajal. Üks ajakirjanik küsis, kas sellel teemal võetakse vastu ka eraldi föderaalseadus, aga Peskov ei osanud sellele vastata.

Reageerides küsimusele, kas Venemaa lakkab olemast ilmalik riik, kui selline põhiseaduseparandus vastu võetakse, ja kuidas hakkab riik suhtuma ateistidesse, vastas Peskov: „Mina samuti ei oska praegu sellele küsimusele vastata. Aga on selge, et riik oma ilmalikku iseloomu ei kaota.”