Hispaania meedia teatel kästi sadadel hotelli külalistel alguses tubades püsida, vahendab BBC News.

Üks külaline postitas Facebooki foto ukse alt tuppa lükatud sedelist, millel teatati: „Me teatame kahetsusega, et tervisealastel põhjustel on hotell suletud. Kuni sanitaarvõimud teatavad, peate jääma oma tubadesse.”

Hispaania meedia teatel takistavad julgeolekujõud inimestel hotellist lahkumist.

Hiljem teatas üks külaline BBC-le, et nüüd lubatakse inimestel hotelli sees ringi liikuda.

Nakatunud mees on pärit Põhja-Itaaliast Lombardiast, kus on palju nakatumisi. Nüüd on ta Tenerife saare lõunaosas haiglas isoleeritud.

Kõik hotelli elanikud pandi karantiini, neid on umbes tuhat.

Yle Uutiste teatel on hotellis karantiinis ka näiteks 20 soomlast, kellest neli on TUI ja 16 Aurinkomatkate kliendid.

Välisministeerium: hetkel puudub info eestlaste hotellis viibimise kohta

Antud hotellis ööbimisega pakettreise pakuvad ka Eesti reisikorraldajad. Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg ütles Delfile, et hetkel ei ole kõnealuses hotellis ühtegi Novatoursi klienti. Praegu jätkab Novatours turistide lennutamist Tenerifele. "Monitoorime olukorda ja muutusi," sõnas Riisberg.

Ka välisministeeriumi meedianõuniku Pia Kuusiku sõnul ei ole hetkel infot, et Eesti kodanikud kõnealuses hotellis viibiksid. Küll aga teatas välisministeerium täna õhtupoolikul, et ei soovita seoses koroonaviiruse leviku, sellest tingitud kiiresti muutuva olukorraga ja liikumisvõimaluste vähenemisega Tenerife saarele reisida.

Ministeerium soovitab kõigil Tenerifel ja Põhja-Itaalias viibivatel Eesti kodanikel endast teada anda, kas e-posti konsul@mfa.ee või telefoni 637 7440 teel.

Samuti soovitab välisministeerim jooksvalt jälgida oma kodulehel olevat reisiinfot. Sealsel lehel soovitab ministeerium ka seoses uue koroonaviiruse leviku, sellest tingitud kiiresti muutuva olukorraga ning liikumisvõimaluste vähenemisega vältida reisimist Põhja-Itaaliasse.