"Järgnevad päevad on meie jaoks kriitilised," ütles Moon erakorralisel kohtumisel valitsusametnikega, arutades reageerimist koroonaviiruse puhangule, mis on vaid mõne päevaga toonud 602 kinnitatud nakatunut ja nõudnud viie inimese elu. "Olukord nõuab, et keskvalitsus, kohalikud omavalitsused, tervishoiuametnikud, meditsiinitöötajad ja kogu rahvas reageeriks probleemile kooskõlastatult."

Tõstes ohuhinnagu neljandale ehk kõrgeimale tasemele, volitas Moon valitsust astuma samme nagu konkreetsetest riikidest pärit inimestele sissesõidukeelu kohandamine, ühistranspordiliikluse piiramine ning viirusekoldeks olevate linnade äralõikamine muust maailmast, nagu on teinud Hiina ja Itaalia.

Valdav hulk Lõuna-Korea koroonaviiruse juhtumeid on esinenud riigi kaguosas Daegu linnas, mis on sisuliselt seatud erakorralise seisukorra alla, ehkki inimestel on endiselt võimalik linna siseneda ja sealt lahkuda.

Lõuna-Korea peaminister Chung Sye-kyun kutsus inimesi laupäeval üles järgima pealinnas Soulis rahvakogunemise keeldu. Tuhanded kristlikud aktivistid trotsisid aga pühapäeval linnavõimude korraldusi, kogunedes iganädalaseks meeleavalduseks peaminister Mooni vastu, keda nad süüdistavad liiga heas läbisaamises Põhja-Koreaga ja majanduse kehvas juhtimises.

Viirusepuhangud Lõuna-Koreas, Iraanis ja Itaalias on süvendanud kartusi, et lootus globaalse pandeemia ärahoidmiseks väheneb. Maailma Terviseorganisatsioon on Aafrika liidreid hoiatanud tungivast vajadusest valmistuda võimalikuks epideemiaks.

Hiinas tõusis täna koroonaviirusesse nakatunute ametlik arv 76 936-ni ja surnute arv 2442-ni.