78-aastane pikaaegne parteitu senaator keskendus nädalavahetusel oma miljardärist konkurendile, kes on viimastel nädalatel arvamusküsitlustes teinud kõva tõusu ja hakanud ohustama tema esinumbri staatust, vahendab uudisteagentuur Reuters.

"Lihtne tõde on see, et linnapea Bloomberg ei tekita oma rahaga sellist põnevust ja energiat, mida me vajame, et valimisaktiivsus oleks selline, mis võimaldaks Donald Trumpi lüüa," ütles Sanders kampaaniaüritusel.

New Hampshire'i eelvalimiste võitja Sanders mainis Las Vegases peetud kõnes konkurentidest vaid New Yorgi miljardäri. Ta kritiseeris Bloombergi seisukohti miinimumpalga, politsei töö korralduse, rikaste maksustamise ja Wall Streeti reguleerimise küsimustes.

Järgmised demokraatide eelvalimised toimuvad Nevadas 22. veebruaril.

78-aastase Bloombergi nime Nevadas valimissedelilt ei leia - selle asemel keskendub ta osariikidele, kes hääletavad 3. märtsil ehk nn superteisipäeval, mil kandidaatidel on võimalik koguda suur hulk delegaate, kes hääletaks nende poolt suvisel parteikongressil, kus otsustatakse, kes läheb valimistel vastamisi Trumpiga.

USA üks rikkamaid inimesi Bloomberg oli vabariiklane kuni 2018. aastani, mil ta liitus demokraatidega. Tema varasemad seisukohad konservatiivse linnapeana on pälvinud demokraatidest kandidaatide seas hukkamõistu.