Pallika külas, napilt Pärnu- ja Raplamaa piiril, said kohalikud eile teada ehmatava uudise. Pühapäeval kadunuks jäänud 61-aastase Milvi surnukeha leiti ta kodu lähedalt, arvatavasti oli selles oma roll 26-aastase mehel.

“Milvi oli tubli inimene,” teatas üks naine, kes Pallika külas üle kümne aasta elanud. Kui kohalikud eile ehmatavat uudist kuulsid, oli ajakirjanikuga kõnelenud naine välisukse kohe lukustanud. “Inimestel oli jube olla,” kommenteeris ta.

26-aastane noormees oli alles hiljuti Pallikal end sisse sättinud. Kuigi naine oli meest siin-seal näinud, hoidis ta teadlikult distantsi. “Noormees oli psüühikahäirega, üks teine naaber ka ütles, et temast tasub eemale hoida. Parem karta kui kahetseda,” selgitas naine. Noormees polevat ka tööl käinud, elas Pallika külas vanemate juures. “Ta elas sisse,” kirjeldas noormeest teine kohalik. Pole selge, kas väited psüühikahäirest vastavad tõele. Noormehe kohta ei teata palju rääkida, ta olevat omaette hoidnud, isegi mehe nimi pole kõigile täpselt teada.

Milvi oli Pallikal elanud suurema osa ajast, kolis sinna kaheksakümnendatel ning läks tööle. “Viimati rääkides ütles Milvi, et sai võlad makstud. Noh, inimesel ikka vahepeal tekib mõni [võlg - toim.],” selgitas Milviga lävinud kohalik. Milvi sai Pallikal mitme kohalikuga hästi läbi, üks mees kirjeldas naist kui lapsepõlvesõbrannat ning ei soovinud rohkem midagi kommenteerida.

Mis täpsemalt sel õhtul juhtus, kui 26-aastane noormees väidetavalt Milvile käe külge pani, pole selge. Politsei väitel tarbisid Milvi ja noormees ühiselt Milvi juures alkoholi. Kas nad olid sõbrad, ei oska keegi kosta. Üks kohalik teadis rääkida, et ühine pidu oli tõesti toimunud, kuid mingil hetkel võeti napsu kellegi teise juures. “Milvi elukaaslane läks sealt enne koju, ei tea, miks Milvi ei läinud temaga,” rääkis ta, mida küla pealt on kuulnud. Väidetavalt oli Milvi surnukeha leitud üsna kodu lähedalt metsast, kuuseokste alt. Milvi hoolitsetud koduni viivat teed ümbritsesid metsatukad, puude all lebasid mitmed lapikud tühjad klaaspudelid.

Jaga
Kommentaarid