Karistused langevad praktiliselt kokku sellega, mida taotles prokuratuur. Dmitri Ptšelintsev mõisteti 18 aastaks range režiimiga kolooniasse, Ilja Šakurski 16 aastaks, Andrei Tšernov 14 aastaks, Maksim Ivankin 13 aastaks, Mihhail Kulkov 10 aastaks, Vassili Kuksov 9 aastaks ja Arman Sagõnbajev 6 aastaks, vahendab Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus.

Süüdimõistetud on antifašistid ja anarhistid. Nad mõisteti süüdi terroristliku ühenduse tegevuse organiseerimises või selles osalemises. Mõned mõisteti süüdi ka relvade ebaseadusliku omamise ja narkootikumite käitlemise katse eest.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) nimetab Ptšelintsevi ja Šakurskit Seti asutajateks. Uurijad kinnitavad, et nad valmistasid ette „lahinggruppe” terroriaktide toimepanemiseks 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiri ajal Venemaal.

Süüdimõistetud kinnitavad, et ei kavandanud mingeid terroriakte ega asutanud organisatsiooni. Asja uurisid FSB töötajad. Venemaa uurimiskomitee ei leidnud Seti liikmete tegevuses midagi õigusvastast. Inimõigusteorganisatsioon Memorial on kandnud süüdimõistetud poliitvangide nimekirja.

Otsuse langetas Volgamaa ringkonna sõjakohtu kohtunike kolmik Penza oblastikohtu hoones. Kohtuhoone juures toimus süüdimõistetute toetuseks meeleavaldus.

Süüdimõistetute vanemad pöördusid avaliku kirjaga Venemaa presidendi Vladimir Putini poole ja palusid tal kohuasjale tähelepanu pöörata. Teksti avaldas 3. veebruaril ajaleht Novaja Gazeta.

Vanemad kirjutasid, et peavad Putini poole pöördumist viimaseks võimaluseks pöörata nende lastega toimuvale tähelepanu.

„FSB töötajad valetavad kohtuistungite saalides Penzas ja Peterburis, kõhklemata selle ees, et neid hoiatatakse kriminaalvastutuse eest teadlikult valede tunnistuste andmise korral... Nad ei karda midagi ega kedagi, peale Teie ja Teie reaktsiooni,” öeldakse kirjas.