Boeing 747 lendas New Yorgist Londonisse ööl vastu pühapäeva ja lennuaeg oli vaid 4 tundi ja 56 minutit, sest tagant lükkas lennukit torm Ciara, vahendab CNN.

Lennuk maandus Londoni Heathrow’ lennuväljal kohaliku aja järgi kell 4.43, ligi kaks tundi varem kui plaanitud. Veebilehe Flightradar24 andmetel oli lennuki tippkiirus 1327 kilomeetrit tunnis.

Flightradar24 andmetel on keskmine New Yorgist Londonisse lennu aeg 6 tundi ja 13 minutit. „Kui me ei eksi, võtab BA nüüd üle kiireima alla helikiiruse NY-Londoni lennu rekordi Norwegianilt,” kirjutas Flightradar24.

British Airwaysi lend oli sealjuures ühe minuti kiirem kui Virgini Airbus A350 lend, mis maandus Heathrow’l mõni hetk hiljem. Veel üks Virgini lennuk, mis maandus pool tundi hiljem, oli kolm minutit aeglasem.

Eelmine, Norwegiani rekord oli 5 tundi ja 13 minutit 2018. aasta jaanuarist.

Kuigi lennuaja järgi lendas British Airwaysi Boeing 747 helikiirusest kiiremini (kuivas õhus temperatuuril 20 °C on helikiirus ligikaudu 343 m/s ehk 1235 km/h ehk ligikaudu üks kilomeeter kolme sekundi jooksul), ei ületanud lennuk siiski helikiirust, sest seda tõukas edasi selle ümber olnud õhk. Isegi kui 747 lendas kiiremini kui 1235 km/h, lendas ta helikiirusest aeglasemalt ümbritseva õhu suhtes.

Nädalavahetusel jõudis torm Ciara Suurbritanniasse ja edasi Lääne-Euroopasse ning tekitas tõsiseid häireid liikluses. Frankfurdi ja Amsterdami lennujaamad pidid tormi tõttu tühistama üle saja lennu.