„See ei paranda sugugi Läti Vabariigi ka ilma selleta tugevalt rikutud imidžit, kus kahjuks on korduvalt aset leidnud ajakirjanikesse eelarvamusliku suhtumise ning tihti ja otseselt inimeste informatsiooni saamise õiguse rikkumise faktid,” lausus Volin.

Eesti kaitsepolitsei (kapo) ja Läti riiklik julgeolekuteenistus (VDD) otsisid seoses Ukrainat puudutavate rahvusvaheliste sanktsioonide seaduse rikkumise kahtlusega läbi telekanali PBK emaettevõtte Baltic Media Alliance (BMA) tööruumid Tallinnas ja Riias.

Toimingud viidi läbi kriminaalmenetluse käigus, mis algatati 2019. aasta 19. detsembril. Kriminaalmenetlus algatati Euroopa Liidu kehtestatud sanktsiooni rikkumise eest.

Läti riiklik julgeolekuteenistus (VDD) teatas, et eile päeval viidi Riias ja selle lähiümbruses ning samuti Tallinnas läbi kahtlustatavatega seotud objektidel mitu läbiotsimist, mille käigus saadi hulgaliselt dokumente ja andmekandjaid.

Uurimise käigus saadud teave tekitab kahtlusi, et isikute grupp on eelneva kokkuleppe alusel andnud juurdepääsu suurele hulgale rahalistele ja majanduslikele ressurssidele isikule, kelle suhtes kohaldatakse Euroopa Liidu sanktsioone tegude eest, mis kahjustavad Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja iseseisvust.

Üks kahtlusalune on ka BMA kaasomanik ja juhatuse esimees Oleg Solodov.