Naised läksid pühapäeva südapäeval kuue suurekasvulise koeraga Jussi matkarajale, ent kui nad polnud ööseks kodudesse naasnud, teavitasid lähedased nende kadumisest. Koheselt asuti naiste leidmiseks infot koguma ning politsei suhtles aktiivselt lähedastega, et naiste võimalikult täpne asukoht paika panna. Kuna mõlema naise autod olid Jussi matkaraja parklas, oli alust arvata, et nad ei ole veel metsast ise väljunud ja võivad olla lähiümbruses.

Naiste leidmiseks kaasati öösel päästeameti ATV ja droon ning PPA kopter, millega raskesti läbitaval maastikul liikuda ja ümbruskonda vaadelda. Otsingutegevused kestsid varahommikuni, misjärel otsustati kaasata veelgi rohkem eritehnikat, et naiste ja nende koerte asukoht võimalikult kiiresti välja selgitada. Kuna piirkonnas on halb telefonilevi, ei õnnestunud politseil ega lähedastel naistega tavapäraste sidekanalite kaudu ühendust saada ega nende telefone positsioneerida.

Sündmuskohal olid ka kiirreageerijad drooniga ning vabatahtlik reservpäästerühm, kes valmistusid maastikuotsinguteks. Hommikul kutsuti välja PPA kopter, mille abil sooviti kontrollida üle matkaraja ümbruses asuvad rabad ja järveäärsed paigad, kuhu abijõududel jalgsi minek oleks väga palju aega võtnud. Enne kui kopter sündmuskohale jõudis, märkas metsas tööülesandeid täitnud Keskkonnaameti töötaja naisi. Mees lubas naistel oma mobiiltelefoniga lähedastele helistada ja teatada, et nad on elus ja terved. Kella 11-ajal sõidutas mees ühe naistest metsast välja otsijate kogunemispunkti.

Ilmnes, et naistega kaasas olnud üks koertest ei jaksanud ühel hetkel enam edasi liikuda. Nõndaks otsustasid naised jääda kuni päevavalge saabumiseni metsa ööbima, et suur koer saaks puhata. Kiirabi vaatas naised üle ning nendega on kõik korras. Ka liikumisraskustega koer koos teiste neljakäpaliste sõpradega toodi omaniku ja lähedaste abil autoga metsast välja.

„Täname lähedasi, kes andsid teada, et nende pereliikmed ei ole õigel ajal matkalt koju jõudnud. Küll aga on oluline meeles pidada, et mida varem politseile selline teade saabub, seda kiiremini saame otsinguid alustada ja seda suurem on võimalus, et metsa eksinud inimesed elusa ja tervena üles leiame. Kui lähedane pole mõistliku aja jooksul oma rännakult tagasi jõudnud, tasub politseid teavitada enne kui ise otsinguid alustada,“ sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Tuisk.

Tuisk lisas, et metsa minnes tuleb arvestada sellega, et seal viibimine võib kujuneda plaanitust pikemaks. „Seetõttu on ühe matkalise varustuses tähtsal kohal laetud akuga mobiiltelefon ja taskulamp. Taskulambiga saab pimedal ajal enda asukohast märku anda, samuti endale metsas teed valgustada,“ sõnas operatiivjuht.