Amman oli rünnaku ajal Streatham High Roadil aktiivse politsei jälgimise all. Politsei usub, et rünnaku näol oli tegemist oli islamistliku terroriintsidendiga, vahendab BBC News.

Rünnakus sai kolm inimest vigastada, aga keegi ei ole eluohtlikus seisundis.

Scotland Yard teatas, et läbiotsimised toimusid aadressidel Londoni lõunaosas ja Hertfordshire’is Bishop’s Stortfordis.

Kedagi vahistatud ei ole.

Loomulikult on tõstatunud küsimus, miks Amman ennetähtaegselt vabastati.

Rahandusminister Rishi Sunak ütles, et politsei teeb ilmselgelt absoluutselt kõik, mida suudab, et tagada inimeste ohutus. Sunaki sõnul annavad uued terrorismiseaduste karmistamise meetmed, mis peaminister Boris Johnson tegi teatavaks pärast novembrikuist rünnakut London Bridge’i juures, politseile rohkem volitusi ja ressursse.

Johnson ütles täna, et valitsus teeb teatavaks edasised plaanid, et muuta fundamentaalselt terrorismikuritegudes süüdimõistetutega ümberkäimise süsteemi.

Ammani vabastamise hetkel tunti muret ohu pärast, mida ta võib endast avalikkusele kujutada, aga ei olnud õiguslikke mehhanisme tema vangis hoidmiseks, teatab BBC.

Võttes arvesse, et ka novembrikuises rünnakus osales terrorismikuritegudes süüdimõistetud mees, kes ennetähtaegselt vabastati, on valitsusel meeleheitlik soov näidata kiiret tegutsemist.

Steatham High Roadil oli tulistamist kuulda eile kohaliku aja järgi pärast kella 14.

Teadete järgi sisenes Amman ühte poodi ja hakkas inimesi pussitama. Seejärel lahkus ta ilmselt poest ja pussitas üht naist.

Tunnistajate sõnul kuulsid nad kolme lasku ja nägid meest maas lamamas, kui saabusid relvastatud politseinikud ja käskisid inimestel eemalduda.

Politsei teatel oli mehe keha ümber ka võltslõhkekeha.