Bermani sõnul on prokuratuur ja USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ühendust võtnud prints Andrew' advokaatidega, aga ei ole saanud mingit vastust, vahendab BBC News.

Prints Andrew väidab, et ei näinud ega kahtlustanud mingit kahtlast käitumist, kui oma tollast sõpra Epsteini külastas.

Süüdi mõistetud seksuaalkurjategija, 66-aastane Epstein tegi augustis vangikongis enesetapu, kui ootas uut kohtuprotsessi seksiga kaubitsemises süüdistatuna.

New Yorgi lõunaringkonna prokurör Berman ütles, et FBI ja lõunaringkonna prokuratuur taotlesid Epsteini kuritegude uurimise raames prints Andrew’ küsitlemist, aga seni on prints Andrew teinud „null koostööd”.

Prints Andrew on sattunud sõpruse pärast USA finantsisti Epsteiniga terava kriitika alla.

Juba 2008. aastal mõisteti Epstein Floridas vangi alaealise kupeldamise eest.

Novembris ütles prints Andrew BBC-le, et kohtus Epsteiniga esimest korda 1999. aastal ega kahetse seda sõprust, mis viis selleni, et Epstein külastas üritusi Windsori lossis ja Sandringhamis, millel olevat prints Andrew' sõnul olnud väga kasulikud tulemused.

Prints Andrew tunnistas siiski, et oli viga külastaa Epsteini tema kodus 2010. aastal, kui Epstein oli juba süüdi mõistetud.

Üks Epsteini süüdistajatest Virginia Giuffre väidab, et Epstein smugeldas ta 2001. aastal, kui ta oli 17-aastane, Londonisse ja sundis prints Andrew’ga seksima.

Prints Andrew eitas kategooriliselt igasuguses vormis seksuaalset kontakti või suhet Giuffrega.

Prints teatas varsti pärast intervjuu andmist, et astub kuninglike kohuste täitmisest „ettenähtavaks tulevikuks” tagasi, sest Epsteini skandaal on muutunud kuningliku perekonna jaoks väga segavaks.

Siis ütles prints Andrew, et on valmis asjakohaseid õiguskaitseorganeid aitama. Ta ütles BBC-le ka, et kaaluks tunnistuste andmist vande all.

Epsteini ohvrite advokaat on öelnud, et kavatseb printsi ametlikult tunnistama kutsuda ja küsitleda teda vande all.