Tegemist on Punase Risti haiglaga, kus hinnatakse sümptomeid näitavate patsientide seisundit. Haigla ees ootavad patsiendid ütlesid ajakirjanikule, et tunnevad end vihaste ja abitutena.

"Olen juba kaks päeva magamata, ekseldes ühest haiglast teise," ütles 30-aastane mees, kes üritab arstide poole pöörduda, sest kardab, et ta võib olla nakatunud uudsesse viirusesse. "Antud hetkel jõuab järjekord minuni parimal juhul homme hommikul."

AFP-ga rääkinud inimesed kirjeldasid haiglates äärmiselt pikki järjekordi ja korralagedust.

Üks neist rääkis hirmust, et juba sümptomeid avaldavad patsiendid nakatavad pikkades järjekordades oodates ka neid, kellel haiglasse saabudes veel koroonaviirust ei ole.

Veel üks mees ütles, et mitu inimest olid järjekorras minestanud.

Osadel inimestel olid kaasas isiklikud plastikust toolid, mille peal istuda, ja üks mees oli pikka ooteaega arvestades kohale tassinud isegi tugitooli, kirjeldas ta.

"Arsti nägemiseks tuleb oodata vähemalt viis tundi," ütles AFP-le naine, kes oli haiglas koos oma pojaga. Tema sõnul valitses haigla juhtimises täielik peataolek.

Vanem mees, kes kandis peas kommunistliku diktaatori Mao Zedongi portreega mütsi, ütles, et ta ootas terve päeva järjekorras kuni talle öeldi, et tal tuleb “ruumipuuduse” tõttu koju minna.

AFP ajakirjanik nägi haiglas ka patsiente, kes ei kandnud kaitsemaske, hoolimata linna korraldustest, et iga avalikus kohas viibija peab neid kandma.

Osa patsiente mõõtis elavhõbedast kraadikraadiga enda temperatuuri ning haiglasse sisenevaid ega sealt väljuvaid isikuid ei kontrollitud.

"Töötajad on ülekoormatud, ruumi pole, mõnest ravimist on puudus ja patsientidel tuleb enda eest ise hoolt kanda," rääkis haiglat külastanud 30-aastane mees.