Avarii juhtus Endla 71 juures reguleerimata ülekäigurajal kella 15.35 paiku. PPA pressiesindaja sõnas Delfile, et lapsele sõitis otsa punast värvi sõiduauto, mis liikus mööda Endla tänavat Mustamäe tee poolt Sõpruse puiestee suunas.

Roolis oli naisterahvas, kes võttis viga saanud lapse masina peale ja uuris, kus too elab. Ta sõidutas lapse koju, tolle vanemad sel hetkel seal polnud. Naine lahkus, oma kontaktandmeid ta ei jätnud, rääkimata helistamisest numbril 112.

Laps tundis valu ja võttis vanematega ühendust. Peagi pöörduti haiglasse.

Sõiduautot juhtinud naisel või kõigil, kes omavad infot sõiduki kohta, palub politsei võtta ühendust numbril 612 3000 (töötab argipäeviti 8-19) või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Paraku pole taolised juhtumid väga harvad, mil juht lihtsalt kaob. Avariipolitseinik Kaili Küttner sõnab, et kindlasti peaks õnnetuse korral helistama hädaabinumbril 112 ja juhtunust teavitama. "Juhtunust šoki saanud laps ei pruugi hinnata oma tervislikku seisundit adekvaatselt. Laps võib vastata küsimusele, kas kõik on korras, esialgu jaatavalt, kuid hiljem võib arstiabi vajada,“ märgib ta tänase juhtumi näitel.

"Suurema liikluskoormusega tänavatel on suurem oht liiklusõnnetusse sattuda. Ülekäiguradade juures palume nii sõidukijuhtidel kui jalakäijatel olla väga tähelepanelikud. Jalakäijad peavad arvestama sellega, et sõidukijuhid ei pruugi neid erinevatel põhjustel näha, olgu need ilmastikuolud või nutiseadme kasutamine. Sõidukijuhid peavad aga ülekäigurajale lähenedes kiirust vähendama ja arvestama sellega, et keegi võib astuda ülekäigurajale ootamatult," lisab Küttner. "Muidugi nõuavad praegused ilmastikuolud hommikusel ja õhtusel ajal helkuri kasutamist."

Avarii ka üleeile

Samas kohas juhtus liiklusõnnetus ka üleeile. Esialgsetel andmetel ületas seal 23-aastane naine reguleerimata ülekäigurada, kui sai löögi sõiduautolt Ford Galaxy.

Naine sai viga ja viidi tervisekontrolliks haiglasse. Politsei selgitas, et 69-aastane autojuht oli kaine ja juhtimisõigusega. Juhtumi üksikasjade uurimiseks alustas politsei menetlust.

Tänavu on eri avariides üle Eesti viga saanud 20 jalakäijat, hukkunud üks.