Uued juhtumid avastati Wuhanis, Pekingis ja Shenzhenis. Kokku on kinnitatud haigusjuhtumeid üle 200 ja kolm inimest on hingamisteede haigusesse surnud, vahendab BBC News.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas, et juhtumite arv kasvas otsingute ja proovide võtmise laienemise tõttu.

Uus koroonaviiruse tüvi ilmus esimest korda välja detsembris Wuhanis ja see on levinud juba ka Hiinast välja. Kaks juhtumist on avastatud Tais ja üks Jaapanis.

Wuhani võimud teatasid, et nädalavahetusel leidis kinnitust 136 uut juhtumit ja suri kolmas inimene.

Pühapäevaõhtuse seisuga sai Wuhanis ravi 170 inimest, kellest üheksa oli kriitilises seisundis.

Pekingi tervishoiametnikud teatasid, et sealses Daxingi ringkonnas sai viirusega seostatud kopsupõletiku vastu ravi kaks inimest, kes olid käinud Wuhanis.

Shenzhenis olid viiruse sümptomid 66-aastasel mehel, kes oli käinud Wuhanis sugulasi vaatamas.

WHO teatel on viirus kõige tõenäolisemalt pärit loomadelt, aga on ka piiratud inimeselt inimesele ülekandumist lähedase kontakti kaudu.

WHO soovitab vältida kontakte elusloomadega, kuumtöödelda põhjalikult liha ja mune ning vältida kontakte kõigiga, kellel on külmetuse- või gripisarnased sümtpomid.

Patsientidelt on võetud proove ja neid laboratooriumis analüüsitud ning Hiina ja WHO ametnikud on jõudnud järeldusele, et see on koroonaviirus.

Koroonaviirused on ulatuslik viiruste perekond, aga vaid kuus neist (uus viirus oleks seitsmes) nakatavad teadaolevalt inimesi.

Kergel kujul põhjustavad need tavalise külmetuse sümptomeid, aga 2002. aastal tappis koroonaviirus SARS (severe acute respiratory syndrome – raske akuutne respiratoorne sündroom) 8098 nakatunud inimesest Hiinas 774.

Uue viiruse geneetilise koodi analüüs näitab, et see on SARS-ile lähemas suguluses kui ükski teine inimeste koroonaviirus.