Wuhani linnas, kust viirus näib olevat pärit, on tuvastatud 62 uudse koroonaviiruse juhtumit. Wuhani munitsipaaltervise komisjon teatas uutest haigusjuhtudest avalduses täna hommikul, vahendab uudisteagentuur AP.

Ametlikel andmetel on 19 inimest haiglast koju lubatud, samas kui kaks 60ndates eluaastates meest on kõnealuse haiguse tagajärjel surnud. Veel kaheksa inimest on kriitilises seisus.

Vähemalt pool tosinat Aasia riiki ja kolm USA lennujaama on hakanud Hiinast saabuvate lennureisijate tervist enne riiki lubamist kontrollima.

Sellesse loetellu kuuluvad Tai ja Jaapan, kes on kokku teatanud kolmest haigusjuhust Wuhanist tulnud inimestel. Wuhani tervisekomisjon ütles, et viimati diagnoositute rühmas olid inimesed vanuses 30–79. Nende esmasteks sümptomiteks olid palavik ja köha.

Tervisekomisjoni avalduses ei öeldud, kas need patsiendid olid külastanud Huanani mereandide hulgimüügiturgu, mis suleti pärast seda, kui paljud nakatunud isikud teatasid, et nad on seal töötanud või seda külastanud.

Wuhani haiguste tõrje ja ennetamise keskuse direktor ja peaarst Li Gang ütles riiklikule ringhäälinguorganisatsioonile CCTV, et “uue koroonaviiruse nakkavus ei ole tugev.”

Li sõnul on enamikul patsientidest kerged sümptomid ja enam kui 700 nakatunud patsientidega tihedas kontaktis olnud inimesel pole haigussümptomeid esinenud. See "ei välista viiruse inimeselt inimesele ülekandumise võimalust, kuid pideva inimeselt inimesele ülekandumise oht on väike", ütles Li.