"Iraani nn kõrgeim juht, kes ei ole viimasel ajal enam nii kõrge olnud, ütles USA ja Euroopa kohta mõnesid ebameeldivaid asju. Nende majandus kukub kokku ja nende inimesed kannatavad. Ta peab oma sõnadega olema väga ettevaatlik!" säutsus Trump oma Twitteri kontol.

USA president kutsus Iraani ametivõime üles ümber vaatama oma poliitikaid, et muuta riik taas "suurepäraseks".

"Aadlikud iraanlased - kes armastavad Ameerikat - väärivad valitsust, kes aitab neil nende unistusi ellu viia, selle asemel et neid tappa [oma õiguste] nõudmise eest. Iraani surma viimise asemel peaksid selle juhid loobuma terrorist ja tegema Iraani taas suurepäraseks!", kirjutas president.

Ajatolla Khamenei kritiseeris reedel Euroopa Liidu riikide (Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia) otsust käivitada tuumaleppe raames vaidluste lahendamise mehhanism. "Euroopat ei saa usaldada. Tegelikult kordavad need riigid ainult Ameerika Ühendriikide sõnu," ütles ta.

Ajatolla sõnul tahavad "Euroopa riigid suruda Iraani põlvili." "Ameerika ei suutnud seda teha. Olete liiga väike, et meie rahvas põlvili suruda," sõnas vaimne juht. Tema sõnul andis Iraan Iraagis Ameerika baase rünnates löögi Ameerika Ühendriikide väärikusele ja ülbusele.

Teisipäeval teatasid Saksamaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia välisministrid vaidluste lahendamise mehhanismi käivitamisest Iraani tuumaprogrammi käsitleva ühise tervikliku tegevuskava (JCPOA) rakendamise osana.

Trump on varem nõudnud, et Euroopa riigid astuksid välja Iraani tuumaleppest.