Veel 29. novembriul juhtus liiklusõnnetus, kus Saaremaal traagilise õnnetuse põhjustanud auto osales ja selle juht süüdi jäi. Pole selge, kas just Reinart seda autot juhtis ja mis olid asjaolud, sest politseis registreeriti sündmus liikluskindlustuse juhtumina.

Kutselise veokijuhi Reinarti - hüüdnimega Jänks - jaoks polnud laupäev kaugeltki mitte esimene kord purjuspäi rooli istuda. Tema vanad koolivennad kinnitasid Delfile, et vägijook ja autosõit on käinud Reinarti elus käsikäes. Seetõttu on mehel olnud pahandusi ka tööl.

"Joomaprobleemid on tal ammu, isegi veoki roolis," ütles Delfile anonüümsust palunud töökaaslane. "Tal oli joomise pärast Saksamaa keeld. Vahele jäi ka Rootsis," lisas mees.

Viinaviga tõestab ka tõik, et Reinart on kahel korral liiklusest kohtu alla sattunud: nii 2012. kui ka 2017. aastal. Mõlemil korral põhjuseks politsei eest pagemine - 2012. aastal purjus peaga ja kiirust ületades, 2017. aastal "kõigest" kaasliiklejaid ohtu seades. Esimese kohtukäimise tulemusena tuli Reinartil veeta 15 päeva arestis ning ta jäi pooleks aastaks ilma juhtimisõiguseta. Teisel korral määras kohus talle viis kuud ja 27 päeva kestnud tingimisi vangistuse.

Üks anonüümsust palunud Reinarti tuttav kinnitas mehe sõidukeelde Belgias, Saksamaal, Rootsis ja Soomes. Keelu Saksamaal ning Rootsis sõitmiseks olevat Reinart saanud purjuspäi sõitmise eest. Belgias oli mees jäänud vahele nii purjuspäi kui magnetiga sõitmise eest. Magneti kasutamisel arvab veoauto sõidumeerik, et auto seisab, lisaks ei rakendu kiirusepiiraja. Säärane võltsimine on keelatud. Just magnetiga sõitmise tõttu olevat mees Soomes vahele jäänud.

2007. aastal oli Reinart liisitud Audiga avarii teinud. "Käiku läks kindlustuspettus ning süüdi mängiti Reinarti vend, kes väidetavalt teeloleva looma tõttu metsa sõitis," rääkis tuttav. Tegelikult olevat roolis olnud purjus Reinart.

Mõned aastad tagasi oli mehe käsutuses Mitsubishi, millega sattus ka Reinart avariisse. Sõbrad olid viinud väidetavalt katkise jalaluuga mehe haiglasse, kus väideti, et Reinart kukkus rattaga sõites.

"Külaelanikud ammu ootasid, et ta liiklusest kõrvaldataks, kuid see oli asjatu lootus," märkis tuttav. Kui politsei kutsuti, oli Reinarti auto juba tee ääres või poe ees ning politseinikel polnud midagi teha. "Kui Reinart oli töölt kodus, siis tavapäraselt kihutas ta mööda küla ringi," sõnas tuttav. "Kurb on see, et siin külas on veelgi neid, kes purjuspäi rooli istuvad. Õnneks pole nad nii hullud kui Andres," lisas tuttav.

Reinart olevat tuttavate ees uhkustanud, kui politsei eest ära sõitis. "Neid kordi oli rohkem, kui seni meedias märgitud," nentis tuttav.

Tuntud viinaveaga sõitja

Ka Tornimäe kaupluses rääkisid kohalikud mehed Delfile, et Reinart olla kohapeal teada-tuntud joobes peaga sõitja.

"Muidu on lahke ja soe mees," nentis üks kunagistest koolivendadest. "Nii harva, kui trehvame, ajame ikka juttu, aga rohkem eriti pole suhelnud." Üks teine anonüümseks jääda soovinud töökaaslane kirjeldas Reinarti kui "toredat ja asjalikku" meest.

Kuna Reinart on rekajuht, kohtab teda kodualeviku Tornimäe tänavatel kui kuuvarjutust. Sellegipoolest olla teda nähtud aega veetmas oma tütrega, keda mees kasvatab lahus elava emaga kahepeale. "Suurema osa ajast kasvatab ikka ema," märkis üks kohalik härras.

Paturegistris muudki

Kohtuga on pidanud Reinartil tegemist teha ka muudes küsimusest. 2009. aastal esitas OÜ MVK Kinnisvara Reinarti vastu hagi, milles nõudis kohtu kaudu mehelt õigusliku aluseta saadu 15 890 krooni hüvitamist. Lisaks nõuti Reinartilt 2409,80 krooni selle eest, et mees kasutas kokkulepitud tööalast kõnelimiiti töövälisel ajal. Tartu maakohus jättis suuremat summat nõudva hagi rahuldamta, küll aga tuli Reinaril kinni maksta oma telefonikõned.

Süütud ohvrid

Laupäeva pärastlõunal juhtus Saaremaal ränk avarii. Esialgse info põhjal 3,7 promillise joobega rooli istunud ning lubatust oluliselt kiiremini kihutanud mees sõitis külje pealt otsa tema ees liikunud ning vasakpööret sooritama hakanud Volvole. Üks roolijoodik röövis kolm elu: Volvot juhtinud 27-aastane Kati, tema üheksakuune laps ning 58-aastane ema Eve said surma. Õde, 37-aastane Merli vaagub haiglas hinge. Ka Reinart toimetati haiglasse.

Kohalikud väitsid, et Audi spidomeeter oli kinni kiilunud 220 kilomeetrise tunnikiiruse peal.

Liiklusõnnetuse põhjustanud juhi auto.
Jaga
Kommentaarid