Audit juhtinud mees üritas põgeneda, ületades kiirust ja tekitades liiklusohtlikke olukordi kesklinna liikluses, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Marianne Ubaleht Delfile.

Politseinikel õnnestus auto peatada Luha tänaval, kus selgus, et sõidukit juhtinud mehel puudus juhiluba ning teda on ka varasemalt, 2017. aastal juhiloata autojuhtimise eest roolist kõrvaldatud.

Toona määrati mehele rahatrahv. Täna määras kohus 37-aastasele mehele liiklusseaduse paragrahvide alusel, mis käsitlevad mootorsõiduki juhtimisõiguseta juhtimist ja sõiduki peatamise märguande eiramist, 25 päevase aresti, mis kuulub kohe ärakandmisele.

Liiklusjärelvalvekeskuse juhtivmenetleja Enel Kuiv ütles Delfile, et enamasti kiputakse politsei eest ära sõitma siis, kui mõni patt hingel.

"Korralik ning kaine juhiloaga liikleja, kelle sõiduk on tehniliselt korras, peatumismärguannet nähes kiirust ei lisa. Politseinike eest ära sõitmisega tekitab juht tarbetuid riske, mängides nii enda kui kaasliiklejate eludega," selgitas Kuiv.