Abdul-Mahdi sõnul oli Soleimani visiidi eesmärk kohtuda Iraagi peaministriga, et anda vastus Saudi Araabia varasemale diplomaatilisele ettepanekule. Kuna Saudi Araabia katkestas 2016. aasta alguses Iraaniga diplomaatilised suhted, käis suhtlus läbi Abdul-Mahdi. „Ta tuli mulle tooma sõnumit Iraanilt, vastates meie poolt vahendatud Saudi Araabia sõnumile,” kommenteeris Abdul-Mahdi ajalehele Washington Post.

Eile Iraagi parlamendi istungil aru andes ütles peaminister, et ta tegi suuri jõupingutusi aastavahetusel USA saatkonna juures puhkenud meeleavalduste laialisaatmiseks ja ähvardas ši-iidi rühmitusi, et võib vastasel korral ametist lõplikult lahkuda. Ametlikult astus Abdul-Mahdi tagasi juba oktoobris, kuid jätkab järgmise peaministri leidmiseni valitsusjuhi kohusetäitjana.

Abdul-Mahdi lisas, et suhtles sel teemal ka USA presidendi Donald Trumpiga, kes teda jõupingutuste eest tänas, kuid ei öelnud eesseisva rünnaku kohta midagi. Iraagi peaminister märkis parlamendile, et peab juhtunut poliitiliseks mõrvaks. Eilsel istungil võttis Iraagi parlament vastu resolutsiooni, kus nõuti USA vägede riigist lahkumist.

Saudi Araabia valitsuse esindaja ütles AFP-le anonüümselt, et ka kuningriiki ei informeeritud USA plaanitud raketilöögist. „Kiirete arengute valguses rõhutab kuningriik, et oluline on näidata üles vaoshoitust ja hoiduda tegudest, mis võivad viia eskaleerumiseni ja ränkade tagajärgedeni,” kommenteeris ametnik. Saudi riigimeedia teatel helistas kroonprints Mohammed bin Salman Iraagi peaministrile ja rõhutas samuti vajadust pingeid maandada ja eskaleerumist vältida.