Meenutuseks olgu märgitud, et Trump hoiatas ööl vastu pühapäeva Iraani, öeldes, et USA on valmis ründama enam kui pooltsada Iraani paika, kui Teheran otsustab ameeriklastele kindral Soleimani tapmise eest kätte maksta.

Vastuseks on Iraani riigijuhid öelnud, et kavatsevad sõjaliselt sekkuda, lisaks hüljati lõplikult 2015. aasta tuumaprogramm. Iraani kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei sõjaline nõunik Hossein Dehghan sõnas CNNile, et nad plaanivad sõjaväega omapoolse käigu teha. Liiguvad ka kuuldused, et ehk rünnatakse Iisraeli linnu.

Trump vaikis Twitteris umbes 16 tundi, aga võttis nüüd viimaks sõna. Ta viitas, et meediakajastus on sõnumiks ka USA kongressile, et kui Iraan peaks ameeriklasi või nende baase ja muid sihtkohti ründama, siis antakse kiire vastulöök ja seda suisa ebaproportsionaalsetes mõõtmetes.

USA riigipea lubas ühtlasi kehtestada Iraagile ulatuslikud sanktsioonid, kui viimase valitsus peaks USA ja liitlasväed oma territooriumilt lahkuma sundima, nagu nõudis Iraagi parlament.

Konflikt sai alguse sellest, kui mõne päeva eest tapeti Donald Trumpi käsul kindralmajor Qassem Soleimani.