Esimesel hääletusel konkureerisid omavahel Põlissoomlaste ja Koonderakonna umbusaldusavaldused. Teisel hääletusel lahendati Haavisto usalduse küsimus, vahendab Yle Uutiset.

Haavistole avaldas usaldust 110, umbusaldust 79 ja puudus kümme Eduskunta liiget.

Põlissoomlaste, Koonderakonna, kristlike demokraatide ja liikumise Nyt usaldusega seotud vaheküsimuses väideti, et välisminister Haavisto varjas Eduskunta eest informatsiooni Al-Holi laagris olevate Soomest pärit ISIS-e naiste ja laste kojutoomisplaanide kohta.

Eelmisel nädalal ametisse nimetatud Sanna Marini juhitud viie erakonna valitsus jõudis esmaspäeval kokkuleppele Al-Holi Soomest pärit inimeste olukorda puudutavas poliitilises kursis. Valitsuse seisukoht on, et laagris olevad lapsed püütakse võimalikult kiiresti koju tuua.

Valitsuserakondade vaheline vaidlus emade kohtlemise üle lahendati otsusega, et kohustust täiskasvanute kojutoomiseks ei ole. Otsus jätab siiski võimudele võimaluse tõlgendada laste huve ja julgeolekuküsimusi nii, et ka laste emasid võidakse Soome aidata, kui Soome julgeolek sellest ohtu ei satu.