Lasnamäe linnaosa valitsus loobub ilutulestikust ning panustab oluliselt enam linnaosa tänavate kaunistamisele ja pühade meeleolu loomisele.

Lasnamäe linnaosa vanem Andres Vään juhtis tähelepanu ka pühade eelsele paugutamisele. „Ootamatud ja tihedad paugutamised pühade eelsel ajal tekitavad ebamugavusi nii linnaosa elanikele kui ka neljajalgsetele sõpradele,“ rääkis Andres Vään. „Lisaks jäetakse maha palju prügi, mida pürotehnilised vahendid tekitavad.“

Linnaosa vanem Andres Vään kutsub linnaosa elanikke mitte kulutama ilutulestikule, vaid meenutab, et pühad on heategude aeg. „Ilutulestikust loobumine aitab hoida ka keskkonda ja suurendada ohutust. Just lume puudumisel ohustavad harrastajad nii end kui läheduses viibijaid.“

Aastavahetusel on kõik lasnamäelased oodatud Vabaduse väljakule. Aastavahetuse peol esinevad Liis Lemsalu ja Tanel Padar. Suur kontsert algab 31. detsembri õhtul kell 22 ja lõppeb ilutulestikuga südaööl.

TYäna teatas ilutulestiku ära jätmisest ka Otepää: Sellel aastal, tulles vastu lemmikloomaomanike palvetele ja seoses Otepää Keskväljaku remondiga, ei toimu Otepää kesklinnas vana-aasta õhtu ilutulestikku.

31.detsembril 2019 kell 24.00 tervitatakse aga Puka Kultuurimaja pargis ilutulestikuga uut, 2020. aastat.

Ka Pärnu linnavalitsus ei korralda sel aastavahetusel ilutulestikku, pidades linnaruumi kaunistamist kaheksa minutit kestvast tulevärgist tähtsamaks.

"Oleme arutanud, kas tuhandete eurode õhku laskmisele oleks alternatiivi ja leidnud, et pigem panustaks linna kaunistamisele rohkemate valguskaunistustega, mis on tunduvalt püsivam. Lisaks on ilutulestikust loobumine keskkonnasõbralikum ja ohutum. Me pole küll Pärnumaal esimene omavalitsus, kes ilutulestikust loobub, kuid soovime oma otsusega näidata head eeskuju," rääkis linnapea Romek Kosenkranius.