Prokurör Milvi Pruus selgitas Delfile, et sama 49-aastane kaubikujuht tabati joobes autoroolist kõigest vähem kui kuu aega tagasi.

"Mehe joove oli raske ning hoolimata esmakordsest rikkumisest nõudis prokurör kohtus tema süüdi tunnistamist ja karistamist kriminaalkorras. Mees veetis kaks päeva arestikambris ning juba järgmisel päeval pärast roolist tabamist võttis vastu kohtuotsuse," ütles ta.

Kohus määras karistuseks kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse pooleteise aasta pikkuse katseajaga koos kohustusega täita kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Talle määrati lisakohustus läbida sotsiaalprogramm ning kohustus hoiduda kogu katseaja vältel alkoholi tarvitamisest.

Seega kehtis juhile pühapäevase liiklusõnnetuse toimumise ajal katseaeg. "Pärast pühapäeva hommikul juhtunud õnnetust peeti mees kinni ja tal mõõdeti kriminaalvastutuse piiri ületav alkoholijoove. Ilmselgelt on mees vabaduses ohtlik ning prokuratuur taotles tema vahistamist,“ selgitas Pruus.

Eile taotles prokuratuur autojuhi vahistamist, kohus rahuldas taotluse ning võttis mehe kaheks kuuks vahi alla. Kahe kuu möödudes saab esitada kohtule taotluse vahistustähtaja pikendamiseks.

Mis juhtus?

Pühapäeva hommikul kella 8 ajal juhtus Raplamaal Seli küla lähedal raske liiklusõnnetus. Mööda kõrvalist kruusateed sõitnud autojuht sõitis selja tagant otsa tee ääres jalutanud naisele, kes sai niivõrd raskeid vigastusi, et suri sündmuskohal.

Sündmuskohale jõudnud politseinikud selgitasid välja, et liiklusõnnetus juhtus kell 7.57 Seli – Angerja maantee 2. kilomeetril. Õnnetusest teavitas sõiduauto Volkswagen juht, kes sõitis väidetavalt otsa 49-aastasele naisele. Kuigi jalakäijal oli helkur, ei pannud sõidukijuht teda tähele.

49-aastane sõidukijuht oli sündmuskohal alkoholijoobes.

Täpsemad asjaolud selgitab Lääne prefektuur välja kriminaalmenetluses Lääne Ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.