Põhja-Korea suursaadik ÜRO juures Kim Song tegi oma avalduse vastusena Eesti, Poola, Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Suurbritannia otsusele mõista hukka Põhja-Korea raketiprogrammi jätkuv rakendamine ning hakata veelgi rangemalt jõustama kõikvõimalikke sanktsioone.

Song ütles, et see on märk eurooplaste paranoilisusest, ja kirjeldas seda kui tõsist provokatsiooni. Tema sõnul võib Põhja-Korea ise otsustada oma riigikaitsevõime tugevdamise õiglaste meetmetega.

USA kohta ütles Song aga, et "vaenuliku maaga" kõnelusi tuumarelvitustamise üle enam ei peeta. "Põhja-Korea ei pea praegu pidama USA-ga pikki kõnelusi. Tuumarelvitustamist ei ole enam kõnelustelaual," lausus ta.

Õige pea pärast seda avaldust teatas Põhja-Korea riigimeedia "väga tähtsa katsetuse" korraldamisest satelliitide ja kaugmaarakettide stardikompleksis Sohaes, täpsustamata, mida täpselt katsetati. Küll aga pidavat sel olema oluline mõju Põhja-Korea "strateegilise staatuse" muutumisele, väitis Põhja-Korea Teaduste Akadeemia kõneisik.

Põhja-Korea juht Kim Jong-un lubas mullu Sohaesi kompleksi sulgeda, ent kõnelused jooksid liiva.