Kulutulena levinud videos näivad Trudeau, Suurbritannia peaminister Boris Johnson, Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja Hollandi peaminister Mark Rutte irvitavat Trumpi käitumise üle NATO tippkohtumisel. Keegi aga Trumpi otseselt ei nimeta, vahendab CNN.

Videos räägiti 40-minutilisest pressikonverentsist ja sellest, kuidas "tema meeskonnal suud põrandani ammuli vajusid".

„Eile õhtul viitasin ma sellele, et oli plaaniväline pressikonverents enne minu kohtumist president Trumpiga. Mul oli rõõm sellel osaleda, aga see oli kindlasti märkimisväärne,” ütles Trudeau eilsel pressikonverentsil.

Trudeau andis mõista, et ei ole mures selle mõju pärast USA-Kanada suhetele, aga Trump reageeris varem eile, nimetades Trudeaud „kahepalgeliseks”, kuid lisas siis, et ta on tore mees.

Trump jättis ära ka oma pressikonverentsi, mis oli kavas tema NATO tippkohtumisel osalemise lõpetuseks. Pärast seda ütles ta kogemata lahti jäänud mikrofoni: „Aa ja siis teate, mis nad ütlevad. „Ta ei teinud pressikonverentsi. Ta ei teinud pressikonverentsi.” See oli naljakas, kui ma ütlesin, et see mees on kahepalgeline, te teate seda.”

Hiljuti Trumpiga rääkinud allikas ütles, et Trump on video pärast pahane ja närvis, aga ilmselt suudetakse see asi ära klaarida.

Trump ja Trudeau vestlesid lühidalt eile hommikul, aga ühe NATO liikmest allika sõnul Trudeau ei vabandanud. Ühe Kanada ametniku sõnul rääkis Trudeau Trumpile, mis kontekstis videos vestlus käis.