Nakamura juhtis Jaapani heategevusorganisatsiooni, mis tegeles Afganistanis niisutussüsteemide parandamisega, vahendab BBC News.

Tänavu oktoobris andis Afganistani valitsus Nakamurale tema humanitaartöö eest aukodakondsuse.

Keegi ei ole rünnaku eest vastutust võtnud ja selle motiiv ei ole teada.

Nakamura oli autos, mille pihta Afganistani idaosa Nangarhari provintsis Jalalabadi linnas täna hommikul tuli avati. Nakamura sai pihta rindkere paremasse poolde ja teda viidi haiglasse pealinna Kabuli lähedal, kui ta Jalalabadi lennuväljal suri.

Hukkusid ka Nakamura kolm ihukaitsjat, autojuht ja kolleeg, teatas Nangarhari kuberneri esindaja Attuallah Khogyani.

Nakamura sündis Fukuokas 1946. aastal ning pärast arstikutse saamist kolis ta 1984. aastal Pakistani, kus ravis leeprahaigeid.

Kaks aastat hiljem siirdus Nakamura Afganistani, kus avas oma esimese kliiniku Nangarhari kõrvalises külas ja asutas organisatsiooni Peace Japan Medical Services (PMS). Tipphetkel oli PMS-il kümme kliinikut, mis andsid teiste hulgas abi leeprahaigetele ja põgenikele.

Nakamura tegeles ka kaevude ja niisutussüsteemide rajamisega küladesse, kus paljud kannatasid puhta vee puudumise tõttu koolera ja muude haiguste käes.

2003. aastal anti Nakamurale Ramon Magsaysay auhind, mida peetakse laialdaselt Nobeli preemia Aasia variandiks.

2014. aastal ütles Nakamura Japan Timesile, et on oma ohutuse tagamiseks iga päev erinevat teed tööle läinud. Parimaks ettevaatusabinõuks nimetas ta aga kõigiga sõber olemist.

Afganistani presidendi Ashraf Ghani esindaja ütles, et valitsus mõistab karmilt hukka jälgi ja argpüksliku rünnaku Afganistani suurima sõbra vastu.