Kuigi 2014. aastal kehtestatud seadused on vähendanud joobes inimeste toime pandud vägivalda, on kriitikud neid süüdistanud linna iseloomu muutmises, vahendab CNN.

Seadused tühistatakse Sydney kõigis linnaosades, välja arvatud Kings Cross.

„Me peame tagama, et meil oleks tugev ja elujõuline öine majandus, mis peegeldaks meie positsiooni Austraalia ainsa tõeliselt globaalse linnana,” ütles Uus-Lõuna-Walesi osariigi peaminister Gladys Berejiklian.

Seadused kehtestati 2014. aastal pärast avalikkuse suurt pahameelt kahe 18-aastase mehe surma üle Kings Crossi meelelahutuspiirkonnas. Mõlemad surid eraldiseisvates alkoholiga seotud vägivallaaktides, kui neid ründasid võõrad inimesed.

Seaduste järgi ei ole saanud baaridesse ja ööklubidesse siseneda pärast kella 1.30. Alkoholi müük poodides lõppeb kell 22.

Politsei ja tervishoiuvõimud teatasid, et avalike vägivallajuhtumite arv langes.

Keelud kahjustasid aga ka öist kauplemist ning kriitikute sõnul sundisid need otseselt sulgema 180 litsentsiga lõbustusasutust.

Raportis osariigi parlamendile leiti, et seadused läksid Sydney öisele majandusele maksma 16 miljonit Austraalia dollarit (ligi 10 miljonit eurot) aastas.

Edaspidi hakatakse baarides alkoholi ostmist lubama kuni 3.30-ni.