Johnson lubas „need rahvuslikud kannatused lõpetada" ja teatas, et leiboristid pakuvad „ainult lõhestatust ja patiseisu”. Corbyn ütles, et leiboristid „ajavad Brexiti korda, andes rahvale viimase sõna”, vahendab BBC News.

Piike murti ka riikliku tervishoiusüsteemi, usalduse ja riigijuhtimise ning Šotimaa ja kuningliku perekonna tuleviku teemadel.

Kiire YouGov-i küsitlus näitas, et selle osas, kes debati võitis, jagunesid arvamused võrdselt, enamik konservatiive arvas, et võitis Johnson, ja enamik leiboriste, et Corbyn.

Debati esimeses pooles domineerisid küsimused Brexiti kohta.

Johnson tahab saavutada 12. detsembri parlamendivalimistel enamust, et muuta Euroopa Liiduga sõlmitud Brexiti-kokkulepe seaduseks ja viia Ühendkuningriik 31. jaanuariks Euroopa Liidust välja ning alustada seejärel läbirääkimisi Brüsseliga alaliste kaubandussuhete üle.

Corbyn ütles, et rebiks Johnsoni kokkuleppe puruks ja sõlmiks Euroopa Liiduga uue kokkuleppe tolliliidu ja lähedasema suhtega ühisturuga, mille paneks siis rahvahääletusele.

Äge vaidlus tekkis Corbyni väite üle, et USA tervisefirmad saavad Brexiti-järgse kaubandusleppega vaba ligipääsu Suurbritannia riiklikule tervishoiusüsteemile.

Corbyn viitas mitmetele salakohtumistele USA-s, mille käigus on valitsus väidetavalt lubanud USA toodetele täieliku ligipääsu Briti tervishoiuturule.

Johnson vastas, et need väited on täielik väljamõeldis ja et ei ole olemas mingisuguseid tingimusi, mille juures paneks konservatiivne valitsus riikliku tervishoiusüsteemi kaubandusläbirääkimistel lauale.

Seejärel vaieldi selle üle, kas Brexit seab ohtu liidu Inglismaa ja Šotimaa vahel.

Johnson väitis, et leiboristid nõustuksid veel ühe Šotimaa iseseisvusreferendumiga, et saavutada Šoti Rahvuspartei (SNP) toetus, ja see ei ole hind, mida ta on valmis maksma.

Corbyn nimetas Johnsoni juttu mõttetuseks ja kinnitas, et leiboristid ei moodusta koalitsiooni SNP-ga.

Rääkides usaldusest ütles Johnson, et mürgise õhkkonna poliitikas on põhjustanud parlamendiliikmed, kes on korduvalt keeldunud austamast referendumi tulemusi.

Corbyn lausus, et usaldus on miski, mis tuleb ära teenida ja avaliku esindajana tuleb kuulata.

Mõlemad mehed kiitsid riiklikku tervishoiusüsteemi, aga mitte selle juhtimist.

Küsimusele, kas monarhia täidab oma eesmärki, vastas Corbyn: „Vajab veidi parandamist.”

„Monarhia institutsiooni ei saa süüdistada,” ütles Johnson.

Küsimusele, kas seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga sõbrustanud Yorki hertsog prints Andrew täidab oma ülesannet, vastas Corbyn, et on väga tõsiseid küsimusi, millele tuleb vastata, ja keegi ei tohiks olla seadusest kõrgemal.

Johnsoni sõnul tuleb õigus kindlasti maksma panna.

Viimase küsimusena küsiti, millise jõulukingi mehed teineteisele teeksid. Corbyn ütles, et hangiks Johnsonile Charles Dickensi „Jõululaulu”, et ta mõistaks, kui vastik oli Scrooge.

Johnson ütles alguses, et ostaks Corbynile „minu hiilgava Brexiti-kokkuleppe eksemplari”, aga kui tal paluti anda mittepoliitiline vastus, nimetas Johnson kreegimoosi.