„Nende üleandmine vastutustundikuks säilitamiseks Ukraina poolele sai võimalikuks seoses sellega, et Venemaa kompetentsed organid on vajalikud uurimistoimingud lõpule viinud <...> ja nende asumine Vene Föderatsiooni territooriumil <...> ei ole vajalik,” teatas Venemaa välisministeerium, vahendab RIA Novosti.

Ministeeriumist teatati veel, et Vene pool kavatseb ka edaspidi karmilt lõpetada igasugused provokatsioonid oma piiridel.

Kiievi võimude tegevus, kes andsid oma sõjaväelastele käsu provokatsioonilise tegevuse läbiviimiseks <...> ei ole kuritegelik mitte ainult Vene Föderatsiooni suveräänsuse, vaid ka Ukraina kodanike vastu, kes seati teadlikult ohtu,” teatas Venemaa välisministeerium.

Ukraina asevälisminister Olena Zerkal teatas Facebookis, et Ukraina kaatrid Berdjansk ja Nikopol ning puksiir Janõ Kapu suunduvad Odessasse.

Venemaa blokeeris 2018. aasta 25. novembril Ukraina laevade läbisõidu Kertši väinast. Laevad olid teel Odessast Mariupolisse. Vene laevad avasid Ukraina laevade pihta sihikulise tule. Venemaa võttis 24 Ukraina sõjaväelast vangi ja esitas neile süüdistuse Venemaa riigipiiri ebaseaduslikus ületamises. Selle aasta 7. septembril naasid Ukraina meremehed vangide vahetuse käigus kodumaale.