Vastates telekanali BBC ajakirjaniku küsimusele seoste kohta seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga, ütles prints Andrew, et väidetavad juhtumid, millega teda seostatakse, "ei ole kunagi aset leidnud".

Virginia Roberts (uue nimega Giuffre), üks Epsteini süüdistajaid, väitis aga, et teda sunniti printsiga kolm korda vahekorda astuma.

Yorki hertsogi jutu järgi oli tema ühe seesuguse väidetava episoodi ajal aga hoopis lastega kodus.

Prints Andrew, kes on kuninganna kolmas laps, on juba mitu kuud seisnud silmitsi küsimustega, mis suhted olid tal 66-aastase miljardäriga, kes võttis kohut oodates endalt elu.

Giuffre väitis, et teda sunniti prints Andrew'ga voodisse minema 2001. aastal - kui ta oli kõigest 17-aastane - seda nii Londonis, New Yorgis kui Epsteini villas USA Neitsisaartel.

"Seda ei juhtunud. Ma võin täiesti kategooriliselt öelda, et seda ei juhtunud kunagi," väitis prints.

"Ma ei mäleta, et oleksin selle daamiga kunagi kohtunud, ühtki korda ei meenu."

Andrew ütles, et Giuffre'i väide, et ta oli "tohutult higistanud", kui nad 2001. aastal esimest korda vahekorda astusid, ei saa olla tõsi, sest seoses tervisliku seisundiga ei olnud tal võimalik toona higistada.

Väidete kohta, et ta oli koos neiuga einestanud, temaga ööklubis tantsinud ja hiljem seksinud, ütles hertsog: "on mitu asja, mis on selle loo juures valesti".

Ta ütles, et Giuffre sõnul toimus seksuaalakt 10. märtsil 2001. aastal, kuid sel päeval viis tema oma tütre Beatrice'i Wokingi Pizza Expressi peole enne, kui veetis öö kodus.

"Wokingi Pizza Expressis käimine on minu jaoks ebaharilik tegevus," tõdes ta. "Ma mäletan seda imelikult selgelt."

Giuffre kirjeldas, et prints jootis teda ööklubis alkoholiga, kuid hertsog Andrew ütles: "Ma ei tarbi alkoholi ega taha uskuda, et olen seal viibimise ajal iial jooke ostnud."

Küsimusele, kuidas teda ja Giuffre'it siis koos pildistati, vastas prints, et tal ei ole selle foto tegemisest "absoluutselt mingit mälestust".

Hertsogi sõnul ei suutnud "tehtud uurimised" tõestada, kas foto oli võltsitud, "kuna tegemist on fotoga fotost".

Prints Andrew ütles, et ta ei mäleta, et ta oleks kunagi selle maja ülemisele korrusele läinud, märkides, et ta ei ole Londonis viibides üleüldse tavaliselt riides selliselt nagu pildil, ja lisas, et "me ei saa olla kindlad, kas see on minu käsi või mitte".

"Mul on keeruline seda fotot selgitada," tõdes ta.

Yorki hertsog tunnistas ühtlasi, et tegi vea, kui külastas 2010. aastal Epsteini, kes oli selleks ajaks juba alaealiste prostitutsioonile mahitamise eest süüdi mõistetud.

Andrew ütles, et ta ei pea oma tegu kuningliku pere liikme vääriliseks ja mõistab, et Epsteiniga sõbrustamine oli viga.

Epstein mõisteti 2008. aastal esmakordselt süüdi alaealiste prostitutsioonile mahitamises. Kaks aastat hiljem pildistasid ajakirjanikud teda prints Andrew seltsis. Lisaks sellele ilmus veel üks foto - printsi külaskäigust miljardäri New Yorgi residentsi.

"Süüdistan ennast selles iga päev - kuna see pole selline käitumine, mida kuningliku pere liige peaks ilmutama. Teen oma parima, et vastata kõrgeimatele standarditele ja nõuetele - ma lihtsalt vedasin oma pere alt," tunnistas prints intervjuus.