Koristajana töötanud mees sai pihta kolmapäeval Hongkongi piiri ääres Sheung Shuis, vahendab BBC News.

Väidetavalt sellest intsidendist tehtud videos on näha, kuidas vastaspooled loobivad teineteist telliskividega ja pähe pihta saanud mees variseb maha. Mees suri haiglas eile.

Hongkongis on sel nädalal toimunud vägivalla eskaleerumine. On olnud ägedaid tänavalahinguid, vägivaldseid kokkupõrkeid ülikoolides ja lõunaaegseid meeleavaldusi.

Esmaspäeval tulistas politsei üht aktivisti kehasse ja üks mees, kes vaidles valitsusvastaste meeleavaldajatega, süüdati põlema.

Londonis tõugati Hongkongi justiitsministrit Teresa Chengi, kes sai tõsiselt viga. Cheng oli Londonis, et promoda Hongkongi vaidluste lahendamise ja kokkulepete sõlmimise keskusena.

Video näitab Chengi kõndimas loengule, kui tema ümber koguneb grupp meeleavaldajaid, kellest osa kannab plakateid „mõrvar”. Rüsina käigus kukub Cheng maha. Hongkongi valitsuse teatel sai ta „raskeid kehavigastusi”.

Hiina president Xi Jinping, kes viibib BRICS-i riikide tippkohtumisel Brasiilia pealinnas Brasílias, esines karmi hoiatusega Hongkongi meeleavaldajatele.

Xi ütles, et „radikaalne vägivaldne tegevus” Hongkongis on esitanud tõsise väljakutse põhimõttele „üks riik, kaks süsteemi”.

Hiina riikliku väljaande Global Times teatel ütles Xi, et kõige pakilisem ülesanne Hongkongi jaoks on vägivalla ja kaose lõpetamine ning korra taastamine.