Tuntud ajaloolane võeti vahi alla kahtlustatuna oma endise õpilase ja mitme teadustöö kaasautori tapmises ning tükeldamises pärast seda, kui tema kodu läbiotsimisel leiti 24-aastase Anastassia Ještšenko tükeldatud surnukeha, vahendab uudisteagentuur Ria Novosti.

Teadurile jõuti jälile, sest ta kukkus purjus peaga Moika jõkke, seljas seljakott Ještšenko kätega, mida õnnestus näha päästjatel, kes kutsusid seejärel kohale politsei. Teadaolevalt üritas ta kehaosadest vabaneda.

Ajaloolase juristi Aleksandr Potšujevi sõnul oli Sokolov nõus end tapmises süüdi tunnistama.

Ta oli ka Prantsuse Sotsiaalteaduse, Majanduse ja Poliitika Instituudi (ISSEP) liige, ent seoses mõrvaga võttis teaduskomitee temalt juba laupäeval liikme staatuse.

Arvestades, et Sokolov tunnistas end ise süüdi, puudus ISSEP-il vajadus otsust pikemalt vaagida.

Tema tööandja, Peterburi riikliku ülikooli administratsioon märkis omalt poolt, et teade tapmisest, mille pani toime nende dotsent, tuleb neile täieliku šokina.

Ülikool avaldas naise lähedastele kaastunnet.

Ajakirjanduses ilmunud väidete kohaselt tappis Sokolov oma endise õpilase Ještšenko tõenäoliselt juba 7. novembril, misjärel ta ohvri tükeldas, et temast tükkhaaval vabaneda. Ühtlasi väidetakse, et mees kavandas ka enesetappu.

Allikas õiguskaitseorganitest ütles pühapäeval uudisteagentuurile Interfax, et "kahtlustatav lasi tüdruku maha lühikeseks saetud rauaga püssist ja jättis surnukeha tuppa vedelema".

Ta lisas, et tapmine toimus esialgsetel andmetel tüli käigus.