Itaalia eluaegne senaator Segre kutsus parlamenti üles asutama komitee vihkamise vastu võitlemiseks. Algatus pälvis toetuse, vaatamata paremäärmuslike erakondade vastuseisule, vahendab BBC News.

Matteo Salvini juhitud Liiga, paremtsentristliku Forza Italia ja paremäärmusliku Fratelli d’Italia (Itaalia Vennad) liikmed jäid eelmisel nädalal Milanos toimunud hääletusel erapooletuks.

Algatuses kutsuti üles asutama Itaalias erakorraline komisjon, et võidelda kõigi rassismi, antisemitismi ning rahvuslikul ja usulisel alusel viha ja vägivalla õhutamise vormide vastu.

Segre ütles pärast hääletust, et erapooletuks jäämine pani ta end senatis marslasena tundma.

„Ma koputasin kõigi südametunnistusele ja arvasin, et vihkamisevastast komisjoni aktsepteerivad põhimõttena kõik,” ütles Segre ajalehe La Repubblica vahendusel.

Pärast seda on Segre teatanud, et on saanud kuni 200 vihasõnumit päevas.

Mõned ähvardused on olnud nii tõsised, et Milano prefekt Renato Saccone kutsus kolmapäeval kokku julgeoleku ja avaliku korra komitee, kus otsustati, et Segre vajab politsei kaitset.

Segret saadavad nüüd kaks karabinjeeri.

Milano prokuratuur teatas, et algatas senaatorile saadetud vihasõnumite üle juurdluse ja on palunud Itaalia terrorismivastase politsei abi.

Segre sündis Milanos 1930. aastal. Koos isaga põgenes ta natside tagakiusamise eest Itaaliast 1943. aasta detsembris.

Saamata aga varjupaika Šveitsis saadeti nad järgmisel kuul Auschwitzi surmalaagrisse, kus Segre isa ja vanavanemad tapeti.

Koos teiste juudi vangidega viidi Segre 1945. aasta jaanuaris Auschwitzist üle Ravensbrücki koonduslaagrisse Saksamaal. Sealt viidi ta veel ühte laagrisse, mis lõpuks punaarmee poolt vabastati.

Itaalia president Sergio Mattarella tegi Segrest 2018. aasta jaanuaris eluaegse senaatori.