"Olen selle üle väga pikalt mõelnud: kuidas ma Brexiti eesmärki kõige paremini teeniksin?" ütles ta pühapäeval BBC ajakirjanikule Andrew Marr. "Kas ma leian koha ja üritan pääseda parlamenti või kas töötan oma eesmärkide nimel, toetades meie erakonna 600 kandidaati üle suure laia Suurbritannia? Olen otsustanud, et viimane kurss on õige."

Tema sel nädalal tehtud avaldust, et partei seab järgmise kuu otsevalimistel oma kandidaadid üles kõigis valimisringkondades, peeti võimalikuks tagasilöögiks Johnsonile, kes kardab Brexiti toetajate häälte jagunemist kahe erakonna vahel.

Juba aastaid Euroopa Liidu vastu kampaaniat tegev Farage asutas selle aasta algul Brexiti partei ja võitis mais Suurbritannia Euroopa Parlamendi valimistel kohe ka kõige enam hääli.

55-aastane Farage juhtis varem Ühendkuningriigi Iseseisvusparteid (UKIP). Tooride hirm häälte kaotamise ees UKIPile mängis suurt rolli ka toonase konservatiivist peaministri David Cameroni veenmisel korraldada 2016. aastal referendum, milles Suurbritannia otsustas Euroopa Liidust lahkuda.

"Kui (Johnson) sooviks tõelist Brexitit, poleks meil vaja neil valimistel tema vastu võidelda," märkis Farage.

Tema väitel on Johnsoni Brexiti-leppe näol tegemist tehinguga, mis seob Suurbritannia Euroopa Liidu poliitiliste eesmärkidega ja ütleb, et Suurbritannial tuleks sõlmida Brüsseliga vabakaubandusleping.

Toorist Johnson ütles sel nädalal, et välistab koostöö Brexiti Parteiga.