Majandusministeeriumi pressiesindaja teatas, et Altmaier komistas trepil, vahendab Die Welt.

Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) poliitik jäi maha lamama ja talle andsid abi parameedikud. Abistajad varjasid sündmuskoha musta eesriidega. Eialgu polnud Altmaieri vigastuse iseloomu kohta midagi teada. Saal tühjendati ajutiselt, aga siis üritus jätkus.

Saksa uudisteagentuuri DPA teatel toodi Altmaier veidi pärast seda kiirabiga haiglasse. Ta oli teadvusel ja tänas arste.

Avalikkus sai õnnetusest teada, sest mitmed üritusest osavõtjad kirjutasid sellest Twitteris. Näiteks kirjutas Bundestagi liige Vasakparteist Anke Domscheit-Berg: „Digitaaltippkohtumine 19 katkestati, kui Peter Altmaier pärast oma avakõnet lavalt alla kukkus. Kohal on arstid, saal tühjendatakse. Kõik on väga mures.”

Euroopa andmeplatvormi projekti esitleti ilma Altmaierita. Majandusministri pressikonverents koos Bitcomi esindajatega jäeti ära. Twitteris tänas Saksamaa majandusministeerium paranemissoovide eest.

Dortmundi kohtumise teema on digitaalsed platvormid ning külaliste hulgas on Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaminister Armin Laschet.