Strasbourgis europarlamendi ees sõna võtnud Juncker ütles, et tänasesse hetkesse jõudmine nõudis palju tööd. "Oleme vähemalt kõik enda poolt andnud, et brittide lahkumine oleks korrapärane," sõnas Juncker täna.

"Kolm aastat Brexiti-kõnelusi oli aja- ja energiaraisk, mis tähendas ühtlasi, et Euroopa Liit sai vähem keskenduda oma kodanike heaolu parandamisele. Mul on kahju, et ma ei saanud oma viieaastase ametiaja jooksul rohkem sellele keskenduda," teatas Euroopa Komisjoni ametist lahkuv president.

Lisaks ütles Juncker, et enne peab Briti parlament mingile otsusele jõudma, kui europarlament hakkab Brexiti-lepet ratifitseerima.

Samuti viimast korda europarlamendi ees esinenud Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ütles, et arutas ülejäänud EL-i liikmesriikidega Briti peaminister Boris Johnsoni palutud ajapikendust. "Nende konsultatsioonide tulemus sõltub väga palju sellest, mida Briti parlament otsustab või ei otsusta. Meie otsus sünnib lähipäevadel," ütles Tusk.

Tusk rõhutas, et nagu ta ütles laupäeval Johnsonile, ei tule leppeta lahkumise otsus kindlasti EL-i poolt.

Suurbritannias Brexiti-parteiga Euroopa Parlamendi valimised võitnud Nigel Farage teatas täna sõna võttes, et tahaks samuti hea meelega öelda, et teda enam europarlamendis järgmisel kuul ei näe. "Aga mul on kuri kahtlus, et olen siin novembris jätkuvalt kohal," ütles Farage ja süüdistas Johnsonit EL-st lahkumise asemel brittidele kehva leppe kaela tõmbamise katses.