Pinged Madridi ja Kataloonia vahel on kasvanud alates esmaspäevast, kui Hispaania ülemkohus mõistis üheksa Kataloonia poliitikut ja aktivisti kuni 13 aastaks vangi nende tegevuse eest 2017. aasta iseseisvumiskatse eest, vahendab Reuters.

Kohtuotsus vallandas protestid kogu regioonis ja on toimunud ka kokkupõrked politseiga.

Täna on suured maanteed Kataloonias olnud blokeeritud ja mitmed peatänavad Barcelonas on liiklusele suletud. Regionaalrongid ja Barcelona metroo liiguvad harvemini kui tavaliselt.

Barcelona El Prati lennujaam, mis oli sel nädalal sunnitud tühistama umbes 150 lendu, kui tuhanded inimesed selle barrikadeerisid, tegutses täna suuremas osas normaalselt.

Barcelona linnavalitsus teatas, et kolmapäeval süüdati linnas 400 prügikasti ja kahe päevaga tekitati linnale kahju kokku enam kui miljoni euro väärtuses.

Eile olid meeleavaldused alguses peamiselt rahumeelsed. Hiljem õhtul meeleolu muutus, kui Barcelona turismipiirkonna südames Rambla de Catalunya ääres süüdati välikohvikute mööblit.

Regionaalpolitsei teatas, et kogu Kataloonias vahistati 16 inimest ja tervishoiuametnike teatel vajas arstiabi 42 inimest.

Autotootja Seat teatas, et peatas eile pärastlõunast kuni laupäevani tootmise oma tehases Barcelona lähedal Martorellis.