Kui otsust ei vaidlustata, jõustub see seitsme päeva pärast, kuid karistuseks määratud aresti tuleb mehel kandma asuda koheselt. Juhtimisõiguse taastamiseks tuleb juhil sooritada Maanteeametis teooriaeksam, teatas liiklusjärelevalvekeskus sotsiaalmeedias.

Esmaspäeva varahommikul juhtus Tallinnas Nõmmel laialdast tähelepanu saanud liiklusõnnetus, milles autojuht kaotas sõiduki üle kontrolli ning sõitis elumajja.

Juht üritas sündmuskohalt autoga ära sõita, kuid kui see ei õnnestunud, lahkus jalgsi. Politseile teadaolevalt oli juht sündmuskohalt põgenedes teadlik asjaolust, et majas viibis õnnetuse hetkel ka inimesi.

Maja sai liiklusõnnetuse tulemusena tugevaid kahjustusi ning kontrolliks viidi haiglasse kaks majas olnud last, kelle vigastused piirdusid õnneks kriimustuste ja korraliku ehmatusega.

Politseil ei õnnestunud juhti koheselt tabada, kuid võimalik kahtlusalune selgitati peagi ja isikut hakati aktiivselt läbi erinevate tegevuste otsima.

Teisipäeva hommikul võttis sõidukit juhtinud mees ise Liiklusjärelevalvekeskusega ühendust ning tuli ka kohale. Juht andis toimunu kohta omapoolsed selgitused. Arvestades juhtunu iseloomu ning ka isiku varasemat liiklusalast käitumist peeti isik 48 tunniks kinni.

"Õnnetus ei hüüa tulles!" teatas liiklusjärelevalvekeskus sotsiaalmeedias.

"Liiklusõnnetus võib halbade asjaolude kokkulangemisel või vale otsuse tulemusena juhtuda meist kõigiga. Kui osalesid liiklusõnnetuses, jää paigale ja taga enda ning teiste ohutus. Hinda õnnetuses osalenud inimeste tervislikku olukorda, osuta võimalusel abi ja kutsu meedikud," soovitas keskus.