Saddleridge'is tuli tulekahju tõttu neljapäeval evakueerida 12 700 kodu, millest mõned langesid tuleroaks veel samal päeval, vahendab uudistekanal BBC.

Osariigi suurim elektrifirma jättis sel nädalal pimedusse vähemalt 700 000 klienti, et vältida tormiga maha kukkuvatest elektriliinidest tekkida võivaid tulekahjusid.

Teateid ühestki vigastatust tulekahjus, mille levikule aitas kaasa tugev tuul, soe ilm ja madal õhuniiskus, ei ole.

USA riiklik ilmateenistus on välja andnud punase tulekahjuhoiatuse Los Angelesele ja Ventura maakonnale, hoiatades rannikualadel kuni 35 meetrit sekundis puhuva marutuule eest.

Los Angelese tuletõrjeosakonna teatel oli Saddleridge'i tulekahju reede hommikuks null protsenti kontrolli all. Kaks peamist maanteed on põlengu tõttu suletud.

Los Angeles Timesi teatel elab evakuatsioonipiirkonnas 100 000 inimest.

Ametiasutused on avanud varjualused elanikele, kes on olnud sunnitud kodudest lahkuma.

Saddleridge'i tulekahju sai alguse neljapäeva õhtul San Fernando orust ja on sest saadik hakanud tungima linna põhjaossa. Jääb ebaselgeks, kuidas see täpselt alguse sai.

See on üks paljudest tulekahjudest, mis praegu Lõuna-Californias põlevad.

Los Angelesest idas asuvas Calimesas puhkes sel nädalal tulekahju aga prügiauto tõttu, mis tõi piirkonda põlevat prahti, sütitades kiiresti poolele tuhandele aakrile leviva ja 74 ehitist hävitava põlengu.

Vähemalt kaks väiksemat metsapõlengut põhjustasid inimeste evakuatsiooni ka neljapäeval.