Tuule kiirus ulatub 49 meetrini sekundis ja see võib põhjustada üleujutusi ja maalihkeid, hoiatas Jaapani meteoroloogiaagentuur.

Kümned tuhanded kodud on juba ilma elektrita ja üks inimene hukkus, kui tugev tuul tema sõiduauto külili paiskas, vahendab uudistekanal BBC.

Toidukauplused, tehased ja rongijaamad on suletud ning ragbi ja vormel-1 maailmameistrivõistlustel tuleb tõenäoliselt silmitsi seista tõsiste häiretega.

Taifuun Hagibis peaks Tokyo lähistel maabuma hiljem laupäeval.

Jaapani vormel-1 Grand Prix kvalifikatsioon lükati laupäeval tormi tõttu juba edasi.

Ametivõimud on eriti ohustatud piirkondades välja andnud evakuatsiooninõuded, samal ajal kui supermarketidest on kaup otsa saanud, kuna inimesed varusid enne taifuuni maabumist kõike hädatarvilikku.

Hoolimata sellest, et torm oli endiselt mere peal, tabasid tornaadolaadsed tuuled Tokyost ida pool asuvat Chiba linna, kahjustades kodusid ja lennutades autosid, mille tõttu üks inimene sai surma.

Taifuun Hagibis jõuab prognooside kohaselt Jaapani suurimale Honshu põhisaarele.

Tegemist võib olla tugevaima tormiga, millega riik on kokku puutunud pärast taifuuni Kanogawa 1958. aastal, mille tagajärjel hukkus või jäi kadunuks üle 1200 inimese.

Tokyo elanikel soovitatakse tormi saabudes tänavatele mitte tulla.

"Taifuun võib tuua rekordtasemel sademeid ja tuule," ütles meteoroloogiaagentuuri ametnik, viidates üleujutuste ja maalihete ohule.