Järgides taktikat, mis on kukutanud eelmisi valitsusi, voolas tuhandeid põlisrahvaste esindajatest meeleavaldajaid mägismaal asuvasse Quitosse. Eile tungisid mõned neist läbi julgeolekujõudude ahelike lühikeseks ajaks parlamendihoonesse, vahendab Reuters.

Mujal loopisid maskides ja keppidega relvastatud meeleavaldajad julgeolekujõude kividega. Vastati pisargaasiga. Viga sai 19 tsiviilisikut ja 43 politseinikku, teatasid võimud.

Seistes silmitsi oma kaks ja pool aastat kestnud ametiaja seni suurima väljakutsega keeldus Moreno taastamast kütusetoetusi, mida ta hiljuti kärpis, ja välistas tagasiastumise.

Moreno on välja kuulutanud eriolukorra ja viinud valitsuse tegevuse üle rannikul asuvasse riigi suurimasse linna Guayaquili.

Eile andis Moreno käsu piirata liikumist valitsushoonete ja muude strateegiliste rajatiste juures kella 20-st kuni viieni hommikul.

Moreno on saanud kindla toetuse seitsmelt Ladina-Ameerika riigilt, sealhulgas Brasiilialt, Argentinalt ja Peruult. Nad süüdistasid Ecuadori destabiliseerimise katses Venezuela presidendi Nicolás Maduro režiimi.