Suurettevõtja Vello Kunmanile taotleb Pern ühe aasta pikkust tingimisi vangistust kahe aasta pikkuse katseajaga. Ettevõtja Aivar Tuulbergile taotleb Pern kahe aasta pikkust vangistust, millest kolm kuud oleks reaalset vanglakaristust.

Poliitik ja riigikogu liige Kalev Kallo (Keskerakond) peaks Perni taotluse rahuldamise korral saama aasta ja kuue kuu pikkust vangistuse, millest kolm kuud peaks poliitik veetma reaalset vanglas.

Kalev Kallole karistuse taotlemisel võttis prokurör arvesse, et Kallo pani talle etteheidetud teod toime omakasu eesmärgil, soovides parandada enda ja erakonna võimalusi riigikogu valimistel.

Vello Kunmanile karistuse taotlemisel võttis prokurör arvesse, et kuigi tegu pandi toime raskendavatel asjaoludel, oli tegemist ühekordse kuriteoepisoodiga. Samuti ei saabunud, erinevalt kaassüüdistatavatest, Kunmani teo loodetud tagajärg - ehitusjärelevalve ei peatunud ning ehitamist ei jätkatud. Seega on Kunmani süü võrreldes teiste süüdistatavatega väiksem.

Aivar Tuulbergile karistuse taotlemisel võttis prokurör arvesse, et temale etteheidetav tegu oli motiveeritud isikliku kasu saamise soovist - saavutada leping, millega temaga seotud ettevõte teeniks üle miljoni euro.

Alexander Kofkinile karistuse taotlemisel võttis prokurör arvesse, et tema tegu oli toime pandud isikliku kasu saamise soovist - teenida endale soodsast tehingust linnaga kuni aastani 2025 ligi miljon eurot tulu.

Kevadel riigikokku pääsenud Kalev Kallolt võeti maikuus ära saadiku puutumatus, et lubada tema jätkamine süüdistatavana kuulsal kohtuprotsessil.

Endine Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo on kohtu all kaasuses, mille raames süüdistati endist Tallinna linnapead ja Keskerakonna eksjuhti Edgar Savisaart korduvas altkäemaksuga nõustumises ja selle vastuvõtmises, rahapesus, korduvas omastamises ja erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises. Esitatud süüdistuse kohaselt võttis Edgar Savisaar Tallinna linnapeana vastu altkäemaksu ja nõustus sellega seoses oma tööülesannete täitmisega.

Samas kriminaalasjas on süüdistuse saanud ka ärimehed Alexander Kofkin, Vello Kunman, Hillar Teder ja Aivar Tuulberg ja Tallinna endine linnaametnik Priit Kutser. Samuti on süüdistus esitatud Keskerakonnale.

Koos teistega süüdistuse saanud ekspoliitik Villu Reiljan tunnistas end süüdi ja 19. oktoobril 2017 kuulutas Harju maakohus otsuse, millega mõistis eksministri ja kunagise parteijuhi Villu Reiljani süüdi altkäemaksu vahendamises. Reiljanile mõisteti kokkuleppemenetluse raames rahaline karistus 33 034 eurot.