Hukkunute arv kahekordistus reedel seoses üha tihedamate kokkupõrgetega protestijate ja politsei vahel. Ametnike sõnul tapsid muu seas "tundmatud snaiprid" pealinnas Bagdadis neli inimest, sh kaks politseinikku, teatab The Guardian.

Võimud otsustasid aga laupäeva hommikul loobuda pealinnas kehtestatud liikumiskeelust ning peaminister Adel Abdel Mahdi ütles, et protestijate "õigustatud nõudmised" on teadmiseks võetud, kutsudes rahvast üles rahule.

Teisipäeval puhkesid seoses kõrge noorte töötuse määra, kohutavate avalike teenuste ja kroonilise korruptsiooni pärast meeleavaldused, mida peetakse peaminister Mahdi hapra valitsuse esimeseks suureks proovikiviks pea aasta pärast võimuletulekut.

Hoolimata peaministri palvetest kannatlikkusele, jätkasid iraaklased reedel protestide korraldamist. Ka ametivõimude poolt kehtestatud tähtajatu liikumiskeeld ja piirangud internetiühendusele ei takistanud meeleavaldajate kogunemist pealinnas. Oma esimeses kõnes pärast rahutuste algust lubas peaminister Mahdi reedel reageerida meeleavaldajate muredele, kuid hoiatas, et riigi probleemidele pole maagilist lahendust.