„Praegu viime me läbi nende juurdluste auditi, mille peaprokuratuur varem läbi viis. Selles sfääris, millest te räägite, kus võivad olla osalised ja kus võisid figureerida Zlotševskõi (endine keskkonnaminister Mõkola Zlotševskõi), Kurtšenko (Ukraina ärimees Sergi Kurtšenko) ja teised inimesed või ettevõtted – selliseid juurdlusi on poolteist kümmend. Praegu vaatame me üle kõik juurdlused, mis suleti või jagati mitmeks või uuriti varem, selleks, et võtta vastu otsus nendel juhtudel, kui võeti vastu ebaseaduslikud protsessuaalsed otsused, need üle vaadata,” ütles Rjabošapka, vastates küsimusele Burisma juurdluse osaliste vastutusele võtmise kohta, vahendab Interfax-Ukraina.

Vastates küsimusele, milline oli tema reaktsioon tema nime mainimisele Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja USA riigipea Donald Trumpi telefonivestluse stenogrammis, ütles Rjabošapka: „Minu reaktsioon oli rahulik ja professionaalne. Prokuratuur on väljaspool poliitikat.”

Hunter Bidenist sai ettevõtte Burisma Limited direktorite nõukogu liige 2014. aasta mais.

Zlotševskõi oli Ukraina keskkonna- ja loodusvarade minister peaminister Mõkola Azarovi valitsuses alates 2010. aasta juulist kuni 2012. aasta aprillini. 2014. aasta lõpus lahkus ta Ukrainast ja 2015. aasta alguses sai teatavaks, et peaprokuratuur kuulutas ta tagaotsitavaks kahtlustatuna ebaseaduslikus rikastumises.

Peaprokuratuuril on olnud mitmeid juurdlusi, mille osaline on olnud Zlotševskõi. Aastatel 2015-2016 anti need juurdlused üle Rahvuslikule Korruptsioonivastasele Büroole (NABU).

2017. aasta jaanuaris teatas Burisma kõigi protsessuaalsete ja kohtutoimingute lõpetamisest Ukrainas selle grupi presidendi Zlotševskõi ja Burisma Groupi kuuluvate ettevõtete vastu.

2019. aasta septembris teatas Ukraina endine peaprokurör Juri Lutsenko, et juurdlused Joe Bideni või tema poja Hunter Bideni üle peaksid toimuma USA-s, Ukrainal aga ei ole selleks õiguslikku alust.